JUS PUCUK PEGAGA
Dipetik dari majalah Wawasan Pertanian Bil. 16/2002
200 gm pucuk pegaga 100 ml gula batu yang dicairkan 50 gm gula pasir | 2 sudu teh susu cair Ais secukupnya |
Caranya: Pucuk pegaga dikisar sehingga halus dan ditapis kemudian diambil airnya. Campurkan dengan gula batu, air gula pasir dan susu cair. Kacau hingga sebati dan hidangkan dengan ketulan ais.
JUS PEGAGA
Dipetik dari majalah Wawasan Pertanian Bil. 16/2002
1 genggam pegaga 1 gelas air besih |
Caranya: Satu genggam pegaga dicuci bersih bersama batang dan akarnya. Kemudian masukkan satu gelas air bersih (seperti air suam, air "reverse osmosis" atau air distril) bersama pegaga dalam pengisar dan dikisar sehingga hancur. Jus diminum tana ditapis.
No comments:
Post a Comment