Facebook LayoutsFacebook LayoutsFacebook LayoutsFacebook LayoutsFacebook LayoutsFacebook LayoutsFacebook LayoutsFacebook LayoutsFacebook LayoutsFacebook LayoutsFacebook LayoutsFacebook LayoutsFacebook LayoutsFacebook Layouts



Make Facebook Glitter Words />

La haulawala quwwata illa billa hil aliyyil azim...Knowing Is Not Enough, We must Apply & finally, Willing Is Not Enough,We Must Do..

Lirik Lagu (13) Resepi (3) si cilik (20) TINTA HATI (37) utama (24)

Followers

Tuesday, January 18, 2011

kepak ayam panggang


Bahan-bahan ( 50 kepak ayam)

BAHAN PERAP

10 sudu besar kunyit

10 sudu besar garam

10 ketul kiub ayam maggi (hancurkan)

10 sudu besar jintan manis

1 botol sos cili thai

1 cawan gula pasir

1 cawan gula merah

1 botol sos tiram

1 botol kecil kicap manis

1 sudu besar MSG

1 cawan canola oil

BAHAN PENCICAH

1 botol sos cili thai

5 sudu besar gula pasir

5 sudu besar gula merah

1 inci halia

4 ulas bawang putih

5 sudu besar cuka

1 cawan air

1 sudu teh garam

50 kepak ayam

Cara-cara

Kisarkan kesemua bahan perap hingga lumat.Gaulkan bersama kepak ayam yang telah dibersihkan.Perap sekurang-kurangnya 2 jam.Semasa memerap hendaklah sentiasa menbalik-balikkan kepak tersebut.

Sediakan tempat memanggang.Panggang kepak ini hingga masak.

Kisarkan kesemua bahan pencicah hingga lumat.Masak di atas api kecil hingga pekat.Angkat dan hidangkan bersama kepak ayam yang telah siap dipanggang.

No comments:

Daisypath Anniversary tickers

.

Thank You
Egic’98